Svieže a sladké Muffinky
Svieže, sladké, nadýchané a jemné!
Aj takto by som mohol popísať tieto Muffinky, ktoré mi napadli upiecť minulý týždeň. Trošku som sa inšpiroval aj počasím, nakoľko je čas takého toho osvieženia po vianočných a zimných chutiach. Recept je tak jednoduchý a rýchly, že si ho môže pripraviť aj úplný začiatočník v kuchyni!
Svieže a Jemné Limetkovo - Vanilkové Muffinky
(so 100% Kešu maslom)

Čo potrebujeme?
- Zmes múčok: ovsenú jemnú bez lepku a kukuričnú polohrubú ( použijeme však viac jemnej)
- Limetkovú čerstvú šťavu
- Vanilkový proteín - najlepšie Izolát ( nemusíte však použiť proteín ak nechcete)
- Vanilkovú prírodnú esenciu
- Postrúhanú kôru z limetiek
- Sladidlo podľa vlastného výberu (ja som použil tekutú stéviu)
- Vajíčka (celé )
- Kokosový olej
- Trošku kvaitného masla
- Kypriaci prášok do pečiva bez lepku
- 100% Kešu maslo
- Celé kúsky Kešu orieškov
- (+ TIP: trošku nízkotučného tvarohu)

Ako postupujeme?
1. Ako prvé si do mixéru dáme vajíčka, sladidlo, vanilkovú esenciu, trošku kokosového oleja, trošku masla a limetkovú šťavu. Všetko do hladka premixujeme. V jednoduchosti napísané - mokré suroviny poriadne spolu zmixujeme oddelene od suchých.
2. Vedľa si nachystáme väčšiu nádobu, v ktorej si premiešame všetky suché suroviny a to: múky, kypriaci prášok do pečiva bez lepku, vanilkový proteín a pridáme aj kúsky postrúhanej limetkovej kôry.
3. Teraz už len mokré vymixované suroviny vlejeme do suchých a šľahačom na cesto si pekne všetko premiešame do úplne hladkej konzistencie. (POZOR TIP: ak chcete Muffinky skutočne jemné pridajte k miešaniu ešte trošku nízkotučného tvarohu).
4. A teraz už len naberáme cesto malou žufankou, alebo veľkou lyžicou a vlievame do muffinkových foriem na pečenie.
5. Pečieme postupne pri teplote 160 stupňov a pravideľne kontrolujeme, aby sa nám muffinky nezpiekli. Pokojne ich vytiahnite o trošku skôr a necháte odstáť, aby si zachovali svoju jemnosť.
6. Po vychladnutí Muffinkov prichádzame k poslednej časti prípravy a to plnenie 100% Kešu maslom. Do muffinov si opatrne z vrchnej časti vydlabe malou lyžičkou dostatočne hlbokú dierku, ktorú plníme maslom. Môžete pridať aj celé kúsky kešu orieškov ako som to spravil aj ja.

A HOTOVO! Jednoduché, rýchle a veľmi chutné MUFFINKY máme na svete. Vyskúšajte ich a určite túto chuťovú kombináciu neoľutujete!
Autor: Karol Berta