Svieže a sladké Muffinky

28.02.2017

Svieže, sladké, nadýchané a jemné!

 Aj takto by som mohol popísať tieto Muffinky, ktoré mi napadli upiecť minulý týždeň. Trošku som sa inšpiroval aj počasím, nakoľko je čas takého toho osvieženia po vianočných a zimných chutiach.  Recept je tak jednoduchý a rýchly, že si ho môže pripraviť aj úplný začiatočník v kuchyni! 


Svieže a Jemné Limetkovo - Vanilkové Muffinky

(so 100% Kešu maslom)

Čo potrebujeme? 

  • Zmes múčok: ovsenú jemnú bez lepku a kukuričnú polohrubú ( použijeme však viac jemnej)
  • Limetkovú čerstvú šťavu
  • Vanilkový proteín - najlepšie Izolát ( nemusíte však použiť proteín ak nechcete)
  • Vanilkovú prírodnú esenciu
  • Postrúhanú kôru z limetiek
  • Sladidlo podľa vlastného výberu (ja som použil tekutú stéviu)
  • Vajíčka (celé )
  • Kokosový olej 
  • Trošku kvaitného masla
  • Kypriaci prášok do pečiva bez lepku 
  • 100% Kešu maslo
  • Celé kúsky Kešu orieškov
  • (+ TIP: trošku nízkotučného tvarohu) 

Ako postupujeme?

1. Ako prvé si do mixéru dáme vajíčka, sladidlo, vanilkovú esenciu, trošku kokosového oleja, trošku masla a limetkovú šťavu. Všetko do hladka premixujeme. V jednoduchosti napísané - mokré suroviny poriadne spolu zmixujeme oddelene od suchých. 

2. Vedľa si nachystáme väčšiu nádobu, v ktorej si premiešame všetky suché suroviny a to: múky, kypriaci prášok do pečiva bez lepku, vanilkový proteín a pridáme aj kúsky postrúhanej limetkovej kôry. 

3. Teraz už len mokré vymixované suroviny vlejeme do suchých a šľahačom na cesto si pekne všetko premiešame do úplne hladkej konzistencie. (POZOR TIP: ak chcete Muffinky skutočne jemné pridajte k miešaniu ešte trošku nízkotučného tvarohu).

4. A teraz už len naberáme cesto malou žufankou, alebo veľkou lyžicou a vlievame do muffinkových foriem na pečenie. 

5. Pečieme postupne pri teplote 160 stupňov a pravideľne kontrolujeme, aby sa nám muffinky nezpiekli. Pokojne ich vytiahnite o trošku skôr a necháte odstáť, aby si zachovali svoju jemnosť. 

6. Po vychladnutí Muffinkov prichádzame k poslednej časti prípravy a to plnenie 100% Kešu maslom. Do muffinov si opatrne z vrchnej časti vydlabe malou lyžičkou dostatočne hlbokú dierku, ktorú plníme maslom. Môžete pridať aj celé kúsky kešu orieškov ako som to spravil aj ja. 

A HOTOVO! Jednoduché, rýchle a veľmi chutné MUFFINKY máme na svete. Vyskúšajte ich a určite túto chuťovú kombináciu neoľutujete! 

Autor: Karol Berta

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky