Perfect RICE na Thai spôsob
Sviatky sú za nami a vstúpili sme do Nové Roka 2017! A týmto by som Vám chcel hneď aj zaželať veľa úspechov a nech je pre Vás tento rok lepším ako bol ten minulý.
V dnešnom TIP-e na recept som použil produkt, ktorý som dostal na testovanie a to Dietnú Ryžu! Tento produkt je veľmi výhodný najmä ak Vám ide o redukciu hmotnosti, alebo jednoducho si chcete po sviatkoch trošku oddýchnúť od ťažkých jedál. Táto ryža neobsahuje lepok ani laktózu a preto je vhodná aj pre ľudí s intoleranciou na tieto látky.

SLIM RICE na Thaiský Spôsob
Čo potrebujeme?
Základom je samozrejme:
- Perfect Rice NATURAL - Dietnú Ryžu 200g
Na Thai zmesku:
- 150g Kuracie / Morčacie prsia - pokrájané na malé kúsky
- 2dcl Kokosového Natural mlieka
- Koreniny: Kari korenie, Cesnak
- Baklažán (malé kúsky)
- Červenú papriku (malé kúsky)
- Červenú cibuľku (malé kúsky)
- Lahôdkovú cibuľku ( malé kúsky)
- Hríbiky podľa vlastného výberu
- Avokádo
- Bio Panenský Kokosový Olej
- Soľ
- 100% Kešu maslo (nemusú však byť)
Ako postupujeme:
1. Ako prvé si všetku zeleninku nakrájame na malé kúsky a vopred pripravíme. Na panvicu si dáme trošku kokosového oleja a rozmačkané kúsky avokáda.
2. Na panvici dobre prehrejeme avokádo spolu s kokosovým olejom a čisté jemne osolené kúsky mäska restujeme.
3. Zatiaľ kým sa nám mäsko restuje na miernom ohni na panvici, začneme s prípravou zeleninovej zmesky. Opäť zpakujeme postup kokosového oleja a avokáda.
4. Keď máme panvicu dobre rozorhiatú pridávame zeleninku v nasledovonom poradí a to cibuľky, šampióny, papriku a baklažán. Keď je zeleninka dostatočne ugrilovaná na panvičke pridáme pár lyžičiek 100% kešu masla a dobre premiešame. Potom pridáme kokosové mlieko s troškou čistej vody a necháme variť.
5. Keď sa nám vedľa mäsko dokončí, pridáme ho do panvičky so zeleninovou zmeskou. Všetko dobre pemiešame a pridáme trošku Kari korenia a sušeného cesnaku. Trošku osolíme a necháme na minimálnom ohni ešte dobre variť.
6. Záverom si dobre premyjeme SLIM RICE a trošku orestujeme na panvici. Nemusíte pridávať ani vodu, stačí ju len prehriať.
7. A ako posledné už len podávame. Buď si všetko zmiešate, alebo spravíte ako ja, že naservírujete na tanier najskôr ryžu a potom na ňu vylejete Thaiskej zmesky.
Želám Vám DOBRÚ CHUŤ!
Autor: Karol Berta