Jablkovo - Tvarohový koláčik plný orieškov
Nie je nič lepšie ako si pripraviť svoj vlastný, chutný koláčik na víkend! Či už pre seba, alebo svoju rodinku...k nedeľnej kávičke sa vždy nejaký ten dobrý kúsok hodí! Tvaroh, oriešky, jablká, to všetko sú klasické chuťové kombinácie (ako ja tomu hovorím) - našich starých mamičiek. A pri tom stále neotrepaná chuť, ktorá chutí takmer každému a určite nič nepokazí. Za suroviny do tohto receptu Ďakujem najmä firme LIFE LIKE, ktorá mi poskytla všetko potrebné a najmä toto úžasné orechové maslo, ktoré som doň použil:

Tak pozorne čítajte recept na:
Jablkovo - Tvarohový Koláčik
(s orieškami, škoricou a krémom z orechových masiel)
Čo potrebujeme?
- Ovsenú jemnú múčku (môže byť aj bez lepku)
- Ryžovú jemnú múčku
- Zmes mixovaných orechov z: vlašských orieškov, lieskových orieškov a mandlí
- Celé kúsky orieškov (vlašské, lieskové, mandle)
- Mletú škoricu (odporúčam ju kupovať najmä v obchode s koreninami - je skutočne aromatickejšia a chuťovo výraznejšia)
- Kypriaci prášok do pečiva (ja som použil bez lepku)
- Sódu bikarbónu
- Nízkotučný biely Grécky Jogurt
- Hrúdkovitý Nízkotučný tvaroh
- Vajíčka
- BIO Kokosový Olej
- Kvalitné maslo
- Sladidlo ( podľa vlastnej chuti a výberu )
- (ak chcete FIT verziu - pridajte ešte Vanilkový Proteín)
- Vanilkovú esenciu
- 100% Orechové Maslá ( ja som použil od LIFE LIKE 100% lieskovo orieškové) https://www.lifelikefit.cz/e-shop/orechove-kremy-300g/42/liskooriskovy-krem-300g.html
- Čerstvé Jablká (odporúčam skôr tie červené - odrodu Evelyna)
Ako postupujeme?
1. Ako prvé si pripravíme formu, v ktorej budeme koláčik piecť. Ja som koláčik chcel bochníkového tvaru a tak som volil formu na Biskupský chlebík. Dobre si formu vymastite maslom a trošku posypte jemnou ryžovou múčkou.
2. Do veľkej nádoby si vysypeme: ovsenú a ryžovú múčku, pridáme štipku sódy bikarbóny, kypriacého prášku do pečiva, mletú škoricu, (ak chcete pridajte aj vanilkový proteín), pomixované oriešky na múčku a celé väčšie kúsky orieškov - dobre rukou premiešame.
3. Vedľa si rozmixujeme v mixéri: celé vajíčka, sladidlo podľa vlastného výberu, trošku vanilkovej esencie a roztopené maslo, prípadne bio kokosový olej.
4. Tekutú vymixovanú zmesku vylejeme do suchej a premiešame a vytvoríme vláčnejšie cesto. Do cesta teraz pridáme ešte na zjemnenie chuti jeden celý grécky nízkotučný jogurt - biely. Opäť dobre a dôkladne premiešame.
5. Teraz ešte v mixéri rozmixujeme niekoľko kusov jabĺk a vysypeme ich do cesta. Dobre miešame a keď sa nám zdá byť cesto príliš vláčne, pokojne pridajte trošku múky. Cesto teraz vylejeme do pripravenej formy na pečenie.
6. Keď máme cesto pripravené, začneme s prípravou vrchnej vrstvy. Je to veľmi jednoduché! Opäť do mixéru dáme hrúdkovitý nízkotučný tvaroh, pridáme doň 100% orechové maslá - ja som dal 100% lieskovo - orieškové, pridal som trošku tekutej stévie, mletej škorice a poriadne vymixoval. Celú túto zmesku som potrel na vrch koláčiku a ešte pridal na úplny vrch celé kúsky orieškov, ktoré odporúčam trošku ponoriť, alebo potrieť v kokosovom oleji, aby nám v trúbe nezhoreli.
7. Celý koláčik pečieme v rúre pri teplote 170 stupňov 15 až 20 min.
Po úpečení si ho doaranžujte a dochutíte ako Vám bude chutiť najlepšie! Ja som na vrch potrel eše raz jednu vrstvu tvarohovo - orechovej plnky. Je to veľmi jednoduchý recept a zvládne ho skutočne každý! Tak vyskúšajte a potešte seba, alebo svoje okolie!
Autor: Karol Berta